DAVO is een netwerk dat bestaat uit diëtisten werkzaam in een zelfstandige praktijk, een (academisch) ziekenhuis praktijk of bij een thuiszorgorganisatie. Zij voldoen aan het profiel van allergiediëtist. Alle diëtisten binnen de DAVO werken nauw samen met specialisten als allergoloog, kinderarts, internist, maagdarmlever arts etc.
U kunt bij ons netwerk terecht voor allerlei vragen of begeleiding door een van de diëtisten binnen DAVO. Dit kan voor een reeds vast gestelde voedselallergie of intolerantie.


Veelgestelde vragen
Boeken
Leven met een voedselallergie kan soms als moeilijk ervaren worden. Gelukkig ben je niet de enige. Hier vind je een collectie boeken die het leven met een voedselallergie makkelijker maken.

Nooit meer pindakaas
Auteurs Carla Schellings (psycholoog) en Brigitte Ars (journalist) schetsen, m.m.v. diverse deskundigen een compleet beeld van het dagelijks leven met een kind met voedselallergie.

Lekker eten met een voedselallergie / intolerantie
Lekker eten met voedselovergevoeligheid is meer dan een kookboek het is een compleet handboek. Circa 800.000 mensen in Nederland lijden aan enige vorm van voedselovergevoeligheid.


Allergenen preventie
Door Taskforce Preventie Voedselallergie is er met DAVO diëtisten voorlichtingsmateriaal ontwikkeld over vroege introductie van allergenen.
Voor alle baby’s in Nederland om voedselallergie te voorkomen. Met een simpel introductieschema om op een veilige manier pinda en ei met de bijvoeding te introduceren. Zie hiervoor de Flyer vroege introductie Flyer Vroege introductie pinda en ei
Voor kinderen met eczeem of aanleg voor voedselallergie is er een apart schema, en wordt geadviseerd eerst te overleggen met arts of diëtist.
Handige links
