Leven met een voedselallergie kan soms als moeilijk ervaren worden. Gelukkig bent u niet de enige. Op deze pagina vindt u een collectie boeken die het leven met een voedselallergie makkelijker maken. Zijn we een boek vergeten? Laat het ons weten!

ISBN: 9789065232298

Nooit meer pindakaas

Auteurs Carla Schellings (psycholoog) en Brigitte Ars (journalist) schetsen, m.m.v. diverse deskundigen een compleet beeld van het dagelijks leven met een kind met voedselallergie. Beide auteurs zijn moeder van een dochter met een ernstige en mogelijk levensbedreigende allergie. Hun ervaringen én professionele kennis worden nu gebundeld in deze eerste Nederlandstalige uitgave over ernstige voedselallergie bij kinderen.

ISBN: 139789047501596​

Lekker eten met een voedselallergie / intolerantie

Lekker eten met voedselovergevoeligheid is meer dan een kookboek het is een compleet handboek. Circa 800.000 mensen in Nederland lijden aan enige vorm van voedselovergevoeligheid. Voor velen van hen is lekker eten niet vanzelfsprekend. Dit boek brengt daar verandering in en is dé uitkomst voor iedereen die met voedselovergevoeligheid te maken heeft.

ISBN: 9789079919109

Basis kookboek bij voedselallergie en intolerantie

Ruim 1.000 heerlijke gerechten, veilig, gevarieerd én lekker. Overgevoeligheid voor voedsel kan koken voor jezelf of je gezin tot een waar gepuzzel maken. Ook kan het gebeuren dat je rekening moet houden met dieetwensen van je gasten. Het Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie biedt het antwoord op de dringende vraag naar aangepaste recepten. De receptuur is gericht op kinderen en volwassenen met een enkelvoudige of meervoudige voedselovergevoeligheid.

ISBN: 9789021548555

Kinderen & Allergie

Astma is helaas een sterk toenemend probleem, kinderen hebben steeds meer allergische reacties. Astma en eczeem zijn de bekendste, maar reacties op voedings- en milieustoffen krijgen ook steeds meer aandacht. Hans de Groot behoort tot de voorlopers in de medische wereld en heeft er zijn specialisme van gemaakt. In dit boek aandacht voor de allergische stoffen, de klachten, de preventie, de medicijnen en de immunotherapie.

ISBN: 9789079512010

Alles over mijn allergie

Prentenboek met prachtige verhalen voor kinderen tot een jaar of 12.
Steeds vaker hoor je het op de crèche, op school, bij vriendjes, de BSO.
‘Dat mag ik niet, want ik heb een allergie.’ Tja, en wat moet je dan?
Als ouder van een kindje met een allergie, blijf je uitleggen wat een allergie is, wat wel en niet mag.
Dat kan leuker! Een eigen boek – voor jouw kind – dat mee kan naar een feestje, naar opa en oma, naar vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook naar school en als er gelogeerd wordt.
Voor de juf, familie en ouders van vriendjes kun je achterin dit boek aangeven wat je kind lekker vindt én waarvan het niet ziek wordt.