Hieronder vindt u onze introductieschema’s. Deze schema’s zijn alleen bedoeld voor begeleiding door de zorgprofessional.

Introductieschema amandel

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit amandel hebben gegeten of het een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Introductieschema hazelnoot

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit hazelnoot hebben gegeten of het een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Introductieschema cashewnoot

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit cashewnoot hebben gegeten of het een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Introductieschema pistachenoot

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit pistachenoot hebben gegeten of het een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Introductieschema walnoot

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit walnoot hebben gegeten of het een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Introductieschema pecannoot

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit pecannoot hebben gegeten of het een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Introductieschema macadamianoot

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit macadamianoot hebben gegeten of het een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Introductieschema paranoot

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit paranoot (Brazil nut) hebben gegeten of het een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Introductieschema pinda

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit pinda hebben gegeten of het een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Introductieschema koemelk

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit koemelk hebben gedronken of zuivelproducten hebben gegeten, of deze producten een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Introductieschema kippenei

Dit introductieschema is bedoeld voor kinderen en volwassenen die nog nooit kippenei hebben gegeten of het een lange tijd uit het dieet hebben gelaten. Het schema kan alleen gebruikt worden indien de diëtist, kinderarts of (kinderarts-) allergoloog thuis geen reactie of slechts een milde reactie verwacht.

Hieronder vindt u introductieschema’s voor zuigelingen.

Deze schema’s zijn enkel bedoeld voor hoog risico baby’s waarbij het allergeen thuis kan worden geïntroduceerd.

Introductieschema pindakaas in zuigelingenvoeding

Dit schema wordt gebruikt om voor het eerst pinda aan baby’s te geven met als doel een pinda-allergie te voorkomen. Dit kan nadat met de bijvoeding is gestart (vanaf 4 maanden). Kinderen met eczeem hebben een grotere kans op een pinda-allergie, omdat pinda via de kapotte huid het lichaam binnenkomt als anderen pinda eten. De huid is niet de juiste manier om voor het eerst met voeding in aanraking te komen; dat is via de darm. Door uw kind zo vroeg mogelijk pinda via het maagdarmkanaal te geven, komt het lichaam op de juiste manier in aanraking met pinda en wordt de kans op een allergie veel kleiner.

Introductieschema kippenei in zuigelingenvoeding

Dit schema wordt gebruikt om voor het eerst kippenei aan baby’s te geven met als doel een kippenei-allergie te voorkomen. Dit kan nadat met de bijvoeding is gestart (vanaf 4 maanden). Kinderen met eczeem hebben een grotere kans op een kippenei-allergie, omdat kippenei via de kapotte huid het lichaam binnenkomt als anderen kippenei eten. De huid is niet de juiste manier om voor het eerst met voeding in aanraking te komen; dat is via de darm. Door uw kind zo vroeg mogelijk kippenei via het maagdarmkanaal te geven, komt het lichaam op de juiste manier in aanraking met kippenei en wordt de kans op een allergie veel kleiner.