Over ons

 

De DAVO bestaat uit een actieve groep diëtisten met als specialisatie voedselovergevoeligheid (voedselallergie en voedselintolerantie).
 

Het netwerk DAVO houdt zich bezig met verdieping en overdracht van vakinhoudelijke kennis op het gebied van voedselovergevoeligheid met als hoofddoel onze cliënt met klachten op het gebied van voedselovergevoeligheid beter te kunnen adviseren.
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het uitwisselen van ervaringen, informatieoverdracht, intercollegiale toetsing, casus bespreking, materiaalontwikkeling, ontwikkelen van cursussen voor collegae en het initiëren/ begeleiden van (eigen) onderzoek gericht op dieetbehandeling bij voedselovergevoeligheid.

 

De doelstelling(en) van het netwerk zijn:

  • binnen het netwerk consensus bereiken over de diagnosestelling en dieetbehandeling bij
    voedselovergevoeligheid voor diëtisten;
  • goede vindbaarheid van diëtisten gespecialiseerd in voedselovergevoeligheid zowel voor patiënt,
    collegae diëtisten met minder ervaring op gebied van voedselovergevoeligheid als voor verwijzers.
  • het functioneren als een kennisnetwerk voor collega’s in het land;
  • verdieping en overdracht van vakinhoudelijke kennis op het gebied van voedselovergevoeligheid om de kwaliteit
    en uniformiteit in de diagnosestelling en dieetbehandeling bij voedselovergevoeligheid Nederland te verhogen;
  • materiaalontwikkeling ter ondersteuning van de dieetbehandeling; ontwikkelen van bijscholingen voor collegae
    en/of andere disciplines.