De DAVO bestaat uit een zeer actieve groep diëtisten met als specialisatie voedselovergevoeligheid (voedselallergie en voedselintolerantie). Op deze website vind u meer informatie over wat de DAVO doet, waar u ons kunt vinden en wat wij u kunnen bieden. Deze website is bedoeld  voor uw als specialist, arts, collega of patiënt.

De DAVO is een netwerk welke erkend is door de beroepsvereniging diëtetiek (NVD). Dit houd in dat er een samenwerking en afstemming is tussen de DAVO en de NVD.

De doelstelling(en) van het netwerk zijn:

  • binnen het netwerk consensus bereiken over de diagnosestelling en dieetbehandeling bij
    voedselovergevoeligheid voor diëtisten;
  • goede vindbaarheid van diëtisten gespecialiseerd in voedselovergevoeligheid zowel voor patiënt,
    collegae diëtisten met minder ervaring op gebied van voedselovergevoeligheid als voor verwijzers.
  • het functioneren als een kennisnetwerk voor collega’s in het land;
  • verdieping en overdracht van vakinhoudelijke kennis op het gebied van voedselovergevoeligheid om de kwaliteit
    en uniformiteit in de diagnosestelling en dieetbehandeling bij voedselovergevoeligheid Nederland te verhogen;
  • materiaalontwikkeling ter ondersteuning van de dieetbehandeling; ontwikkelen van bijscholingen voor collegae
    en/of andere disciplines.
Het DAVO team
Onze diëtisten

Bestuur vanaf 2023

Van links naar rechts: Helga Merkun, Annemarie Mooij, Alisa Boxem, Daisy Luiten, Irene Herpertz

Oud bestuur 2017-2022

Van links naar rechts: Olga Benjamin, Debbie Smiet, Helga Merkun, Anouska Michelsen