Verwijzing en vergoeding

Voor een consult bij een diëtist in het ziekenhuis is altijd een verwijzing nodig van een specialist binnen het ziekenhuis zelf.
De diëtist binnen het ziekenhuis noemen we de 2de lijn. De vergoedingen voor deze verwijzing en begeleiding verloopt in het ziekenhuis via een zogeheten DBC.

Als er een diëtist buiten het ziekenhuis  wordt geconsulteerd (dit noemen we de 1ste lijn) verloopt dit via de basisverzekering. Iedereen heeft recht op 3 uur diëtetiek in de basisverzekering. Als u aanvullend verzekerd bent heeft u meestal recht op aanvullende uren diëtetiek. Raadpleeg hiervoor eventueel uw eigen verzekeringspolis. Een verwijzing is niet altijd noodzakelijk, dit hangt van uw verzekering af. U kunt worden verwezen via een huisarts, jeugdarts of medisch specialist zoals bijvoorbeeld een allergoloog, internist, kinderarts etc..

Onder de knop zoek een diëtist ziet u een overzicht met DAVO diëtisten. De DAVO diëtisten werken zowel in een ziekenhuis (2de lijn) als ook buiten het ziekenhuis (1ste lijn).
http://www.allergiedietist-davo.nl/zoek-een-allergiedietist