Scholing

De DAVO streeft ernaar om hieronder een zo compleet mogelijk scholing aanbod weer te geven specifiek gericht op voedselallergie en voedselovergoeligheid in Nederland. Echter kunnen wij niet garanderen dat deze volledig is. Mocht u iets missen dan horen wij het graag zodat we ook deze scholing op onze website voor collega’s en belanghebbende kunnen vermelden.

Pit Actief post-HBO cursus Voedselovergevoeligheid

Voor een goede diagnose en behandeling van (vermeende) voedselallergie is de diëtist een onmisbare schakel. Dit is belangrijker dan ooit want veel beschikbare informatie over allergieën is niet genuanceerd en vaak onjuist. Mensen mijden onnodig veel voedingsmiddelen en mogelijke allergenen, waardoor het immuun systeem steeds minder wordt geactiveerd. Deze aanpak vraagt om de deskundigheid van de diëtist. Het ontrafelen van de puzzel voor een juiste diagnose en behandeling is complex en vraagt om specifieke deskundigheid van de diëtist.

Daarom is samen met de programmacommissie vanuit DAVO een geactualiseerde post HBO cursus Voedselallergie ontwikkeld.

Scholingsdagen: 
Basismodule
data’s nog onbekend voor 2021

Verdiepingsmodule
data’s nog onbekend voor 2021

Praktijkmodule
data’s nog onbekend voor 2021

Doelgroep:
– een tweedaagse basismodule, bestemd voor diëtisten, die patiënten       met (vermeende) voedselallergie (willen gaan) begeleiden.
– een praktijkmodule voor alle diëtisten die mensen met
voedselallergie begeleiden en extra oefening wensen met het
toepassen van kennis in de praktijk in kleinere subgroepen.
– een eendaagse verdiepingsmodule voor de diëtist, ervaren in
allergologie.

 

 

Pro Education – Voedselovergevoeligheid 2021

Door de vele factoren die een rol kunnen spelen bij voedselovergevoeligheid en de verscheidenheid aan reacties erop, is het lastig om een juiste behandelwijze te vinden. Heeft u meer kennis en vaardigheden nodig om dit juist te diagnosticeren? In deze cursus worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voedselovergevoeligheid behandeld. Ook oefent u uitgebreid met professionele diagnostiek onder begeleiding van docenten met ruime praktijkervaring. Zo leert u tot de meest effectieve behandeling te komen van de betreffende voedselovergevoeligheid en kunt u uw cliënt helpen aan een verbeterde kwaliteit van leven.

Scholingsdagen: 
data’s nog onbekend voor 2021

Programma: 2-daagse en zelfstudie

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Diagnostiek van IgE en niet-IgE ­gemedieerde voedselovergevoeligheid
  • Behandeling IgE en niet-IgE ­gemedieerde voedsel­overgevoeligheid
  • Recombinantenonderzoek in de diagnostiek
  • DubbelBlind Placebo Gecontroleerde VoedselProvocaties
  • Herintroductie triggers en ­allergenen
  • Verbeteren tolerantie voor triggers en allergenen
  • Regelgeving rondom etikettering allergenen

Doelgroep
Deze cursus is ontwikkeld voor de diëtist die minimaal 5 jaar als paramedicus werkt en daarbij ook patiënten ziet met voedselovergevoeligheid.

Zie voor inschrijving en meer informatie de website van Pro education www.proeducation.nl/Paramedisch/Cursus/Voedselovergevoeligheid.html